1994

Julia om OM PONNYERNA:
men om tara är 20, kan hon inte vara född 1994 ? :O då måste hn vara 17 om hon är 94? :D7

SV: rätt, jag skrev fel. Tara Hill är född 1994 och är alltså 17 år!
                                                                        

Träna, träna o träna

Idag hoppade jag med Tara, sista träningen innan tävlingen till helgen. :) Tara var lugn, nästan lite väl lugn, när jag red fram. Som om hon sparade all energi till hoppningen, för då skulle det gå fort enligt henne! Men ja, om man ska sammanfatta hela ridpasset så gick hon bra, bjöd framåt(!), stannade aldrig o gjorde vad hon skulle. Men lilla ponnyn! Varför ska du gå så fint när du inte behöver?! Juste, hon gick jättefint när vi tog en "hoppaus" o galopperade på volter, fin form, följsam o bra tramp, bättre än när man rider dressyr o VILL få henne att gå fint.
Förbredde o planerade lite inför helgen oxå, valde shabrak, kollade tider m.m.


Jag har tyvärr inga nya bilder från idag, så det blir lite blandade bilder bara ;)









                                                                                      


uppdatering om ponnyerna

'

först och främst har vi uppdaterat info-sidan om Tara och Blondie, ni hittar infosidan här!

sedan kom sara på att det vore kul med en ny grön länk-bild till sidan, länk-bilden serr ni ovan :)

tryck F5 om du inte kan se bilden

VAD TYCKS OM DEN?


thank you

tack mamma för att du hjälpte mig igår <3
igår var det som vanligt, dvs. inget spec hände :P

:D ;) :P :)

¨
titta vi har skaffat smileysar! :D
VAD TYCKS?

och sen gick det bra!



maya och jag

Vad är det man säger? Efter regn kommer solsken? ;)
Igår, dvs. onsdag gick det jättebra! :D Allting började bra, hon stod stilla när jag skulle hoppa upp, gick fint i paddocken, travade där jag ville, galopperade där och när jag ville :) Jag började i stora paddocken men sedan kom det mycket folk så jag testade lilla paddocken men där var det rätt tugnt med sand så det slutade med trav på en sandgräsplätt bredvid lilla paddocken ;) men bra gick det och som avslutning srittade vi genom skogen hem <3

gosi <3



några hästar som drog vagn i berlin, vi åkte dock inte hästochvagn

Eftersom jag kom hem från berlin i måndags och åkte till stallet på tisdagen blev det massa kramar och pussar!<3 Blondie verkade tycka att det blev för mycket pussar så hon valde att äta istället x)

sådär, va?



häst på berlins zoo

Jag kan inte påstå att jag var överlycklig
efter ridningen i tisdags. Hon ville inte lyssna hoppade till en gång i paddocken och när vi var ute blev hon rädd för en cykel, men jag fick stopp på henne :) Jag undrar varför hon är rädd för cyklar... Det roliga är att det kom förbi en S T O R  lastbil så jag tog ut henne vid vägkanten mmen då blev hon inte rädd, när det kommer  en cuklist på sin cykel blir hon livrädd, lite roligt va? ;) Blev ingen galopp i tisdags :P

puss! <3

fail ~ blondie ville inte stå still
fail ~ blondie ville inte stå still
fail ~ ljuset
fail ~ blondie blundade
fail ~ jag ser hemsk ut

jag fick 5 kommentarer så här har ni alla bilder, både de failade och icke failade ;)



Ny header

Nu har jag (malin) fixat ny header, vi började tröttna på den förra. Vad tycker ni? Bättre eller sämmre? :)

vilken är bäst?  

 

klicka på bilderna för att se dem i större format

 

/ Sara och Malin



videon ifrån onsdags

här kommer videon från i onsdags då det gick så bra! :)
här är inlägget om det braiga ridpasset



smakprov



här kommer ett smakprov från fotograferingen i onsdags :)
om ni vill se alla bilder så kommentera!!!
Får jag över 5 kommentarer visar jag alla bilde inkl failbilderna ;)


i onsdags



dålig bild och I N T E  från i onsdags

Blev det det vanliga men också foto :D
Sara som fäljde med fotade en massa fina bilder på mig och Blondie!<3 Blondie skulle även skos men det var inte förrän efter ridningen ;)




omg, jag är nöjd <3



dålig bild

Ja gud vad jag är nöjd med ridpasset i onsdags <3
För första gången galopperade jag riktigt utomhus, har film så jag ska ladda upp ;) Med riktigt menar jag mer än några språng. Nu galopperade jag v a r v  på en volt :D Och Blondie var lugn, ökade endast när jag bad henne och på ena voltsidan :D<3


ridhuset i tisdags



maya och elin

I tisdags red jag i ridhuset, det blev tyvärr
inga bra bilder, alla blev mörka fast blixten användes :( Men det gick väldigt bra! Jag tränade mycket på galoppfattningar och nedsittning i traven samt kontrollerad galopp, avslutade med 5-min rundan :)<3

vanlig stalldag



I tisdags hände inget spec i stallet, allt flöt på som vanligt :)



ridningen i paddocken gick



sarah och jag

Inte så bra förra måndagen. Först red vi u
r en runda på ca 5 min, Hedda gick med sin häst. Sedan red vi in i padddocken och då var Blondie jättepigg. Så jag var lite rädd för att trava och galoppera :P Men ett varv i galopp klarade jag sedan blev hon för pigg ;) Red lite barbacka efter galoppen och så red jag barbacka hem :)

johanna, tina och hedda! :D



Hihi i måndags fick jag åka med Johanna och
Tina och Hedda följde också med, kuligt!!! :DD Hedda skulle bara gå med sin häst så medan hon tvättade honom (sin häst) gjorde jag och Johanna iordning våra hästar :) Efteråt blev det mockning (tror jag, har glömt lite..)

tack för hjälpen!



icke stallbild, meen det får gå ;)

Förra söndagen hjälpte Tina mig med att göra iordning
Blondie och att mocka, tack! Jag skulle på min kusins dotters kalas så jag hade lite bråttom. Efter ridpasset skulle Johanna tvätta runt ögonen på Blondie och hon stod faktiskt still (Blondie) :)

Anmälning till Flyinge, chek!

Ja, nu har jag anmält att jag ska vara med på "Prova-på-dagen" på Flyinge, eftersom jag har sökt Hippologiprogrammet till Gymnasiet. 7 maj blir det info om utbildningen, guidning o ridning, för att få en möjlighet att prova på Flyinges hästar o se anläggningen. Gissa vem som längtar!



Idag ted jag Tara samtidigt som Ebba red Pokahontas o Lina red Mozart. Tara kändes lite ovillig o seg i början, men, precis som igår, så slappnade hon av efterhand o gick bättre o bättre. Hon gick någorlunda i form o lyssnade finfint! Trots att hon är lite "ponnyig", har kort steg o är mycket ponny, så känns det som om hon nog kan gå väldigt bra, bara både hon o jag anstränger sig mycket.
Efter att vi hade ridit så spolade vi av Tara, o jag tror att vi blev lika blöta som Tara, i alla fall nästan... Aja, när hon väl var ute i hagen så var hon så söt, hon kunde inte bestämma sig för om o var hon skulle rulla sig. I alla fall inte så länge vi stog o tittade på henne, så bara för att liksom, så rullade sig både Mozart o Agge i hagarna bredvid, medan Tara bara stog o tittade på dom.



                                                                                           

Tara Tara...

Dagens ridpass gick lite trögt i början, men en ponny som nog mest ville tilbaka ut i hagen. Men efter en stund med övningar i trav o sen lite mer fart, så gick hon bättre o bättre. När hon väl gick riktigt bra, så kändes det som om det var läge att sluta, man ska väl sluta när det går som bäst?! :) Ovanligt mysig häst idag, skulle bara bli kliad o klappad hela tiden o slutade men så fick man en knuff i ryggen.

Inga toppanbilder från idag, men i alla fall...
 




Trött ponny, men man ser det påskiga shabraket o det nya tränset ;)



                                                                                 

Sommarväder=...

... vitsippor, fågelsång o uteritt. Så det blev det idag.
När jag kom till stallet så var det redan mockat o fixat, så det va bara o blanda mat o sen ta in Tara. Medans jag borstade av henne kom Hovis, hade varit där på förmiddagen också men blev inte klar med alla hästarna, så nu var det Florentines o Pocahontas tur.
Idag blev det en ljusgul outfit på Tara, benskydd o shabrak i alla fall, det är ju faktiskt påsklov o dessutom passar hon bra i det. :) Uteritten blev genom skogen bort till redskolan o tillbaka, så vi var ute ganska länge. Det är så skönt att kunna rida i skogen ibland, o inte bara på ridbana. Det var första gången jag red ensam hela vägen till skogen, men det gick super. :)

Har inga nya bilder från idag, så det blir en bild på Ludde, från betet förra sommaren.


                                                                                           

3 träns...

Juste, Tara har tre träns som hon kan ha, 1 är svart o 2-3 är bruna. Vilket av dom är snyggast? Jag gillar det 3:e, man vad tycker ni?


1.    

2.    

3.    



                                                                                       

vi ses på måndag, senast torsdag

Vi ses på måndag, senast torsdag eftersom det är då jag ska till stallet, idag var sista dagen jag var i stallet den här veckan :(


...

Pappa följde med till stallet men sedan kom Tina och hjälpte till innan vi skulle hoppa :) Eftersom det var ett tag sedan kmr jag nt ihåg riktigt vad vi gjorde ;)

hoppning igen ;D


förra sön; dålig sits, jag vet men jag får det när jag är nervös/rädd


I söndags blev det hoppning igen och pappa filmade med
VIDEOKAMERAN så det läggs upp ngn gång nästa vecka ;) Det gick awesome och jag hoppade 55 cm om högst, jag är nöjd! ;D Johanna och jag skrittade av Blondie i skogen innan vi gick hem :)

Bilderna

Här kommer lite bilder från hoppningen :)



50cm






60cm


1m


                                                                                               

Tara Hill

Oj, förlåt för en väldigt dålig uppdatering, men det har helt enkelt inte hänt så mycket. I tisdes var det jättedåligt väder, så jag tog bara in alla hästarna o letade upp täcken till dom.  5 böta, kalla ponnyer som hade brottom in från hagen. Aja, då blev det ingen ridning, jag tyckte det vad dumt att ta ut den redan blöta ponnyn i regnet igen, så hon fick helt enkelt vila.
Idag red jag i alla fall. Red på dressyrbanan, som nu har fått staket runt om hela! Red mest så att hon skulle bli av med överskottsenergin o red lite över bommarna som låg framme. Tara tycker ju inte om att gå över plastbommar med "sockerbitar". Så då la jag en träbom mellan sockerbitarna istället o då gick det bra. :)
Nu ska jag strax fixa så jag får in bilderna från förra helgen i datorn, från Ebbas kamera, så dom kommer kanske senare ikväll eller imorgon, om jag bara hitter sladden...






I veckan fick jag dessutom reda på prelliminärintagningen till gymnasiet. Natur Hippoligi på Polhem o Flyinge! Inte helt fel att spendera 1-2 dagar i veckan i Flyinge, ridning, körning, hästkunskap, djurkunskap mm...

Visste du…
*    att hippologi är läran om hästen - dess träning och skötsel
*    att NV är den gymnasieutbildningen där flest elever går vidare till
      högskolestudier
*    att NV ger bredast behörighet till högskolan
*    att studera på Flyinge ger tillgång till de mest meriterade lärarna och tränarna,
     den mest kompletta studiemiljön för hippologiska studier och alla hästnäringens
     evenemang.
(taget från flyinges hemsida.)



                                                                                               




hag - mockning



Carolines hand och hjälp på islandsridningen

Mockade hagen idag också, eller ja, en del...inte hela :P
Fast ne...det var mest mamma som mockade, jag mockade inne i boxen ;) Blondie var lite småtjurig när hon skulle stå i boxen, hon ville inte och gick iväg men som tur var tog hin bara med oss till närmsta boxen, där vände vi och ställde upp henne i stllgången.

today



Caroline på islandshästridningen

Idag fick jag till en jättebra
galoppfattning! :D Blondie brukar vara lite seg med galoppfattningen men idag gick det apbra :D Kan vara jag som blivit bättre också...

mycket hjälp i stallet :P



Haha, ja det blev verkligen mycket häjlp
i stallet :P Elin skulle hjälpa till med allt utom mockningen och mamma hjälpte till med lite :P Men det var snällt :D

torsdag i stallet

Jag mockade och ryktade snabbt eftersom pappa väntade i stallet och sedan red jag ut :) Efteråt vägde jag hö. ryktade, blandade mat och fodrade alla hästar! :D Jag och pappaa komemr bli proffs på att fodra ;)

torsdags uteritten


från islandsridningen

I torsdags bleev det en kort uteritt, tog kanske 10 - 15 min :P Men var där sent så jag orkade inte rida i ridhuset ;) Blondie uppförde sig jättefint även om hon ville fortsätta gå när det kom en bil.

inte min

Julia om bilderna # 6:
egna ponny? medryttare/fodervärd? ;)

SV: medryttarponny :)


syrran fick testa Blondie ;)


syrran har också förälskat sig i Blondan ;)

Jag började med att rida, jag galoperade av Blondie. Det gick bra :) Sedan fick syrran testa rida i både skritt och trav, det tyckte hon var jättekul :P :D Jag gick bredvid hela tiden och höll i traven, fast sedan kunde hon trava själv, jag sprang bara bredvid ;) När vi red hem red vi en runda och sedan ville syrran inte hoppa av :P

namn

Linnéa om bilderna # 6:
Vad söt ^^
Vad heter han/hon ?

SV: Blondie! :)


bilderna # 6



Nu kommer sjätte och sista delen av bilderna jag beställde :)




vad har hänt? :(



vrf är ni så lite besökare? :(
hur vill ni att vi förbättrar bloggen?


tvättad ;)



Blondies nya träns

När vi kom till stallet mockade jag medan Tina
fyllde på vatten i hagen. Sedan tog jag in Blondie, gjorde iordning henne och så :) Idag fick Blondie ha martingal eller brösta, vet inte vilket... Efter ridpasset tvättade vi henne´ och när vi skulle ta huvudet var vi inte omtyckta ;) Men det gick bra och hon fick stå i boxen och äta sitt EM-hö och sin EM-mat medan jag öppnade och stängde elstängsel medan Hedda, Tina och Johanna tog in hästarna, jag vågade inte ta in någon ;P Idag fick Blondie ha sitt regntäcke eftersoom det var F I N T  V Ä D E R!!!!


a w e s o m e!<333



Finaste bilden tror jag! ;D

Precis som jag skrev innan så gick hoppningen fett bra :D Först var jag lite rädd eftersom hon galopperade efter hindret men det gik ju bra! Så jag är superglad! :D Och det var superkul! :DD

Jag red över galoppbommar i trav så hon fick ta två travsteg emellan och sedan travade jag över bomarna som ni ser på bilden! Över markbommarna red jag lätt men över sockerbitarna stod jag i "hoppställning" :P¨

Efter ridningen i paddocken red jag ut med Johanna och hennes kompis Hedda och Tina gick med :) Det var också jättekul för det är kul att rida med dem :D

Och det var jättebra att ingen mer red i paddocken eftersom både Johanna och Hedda visste att det var första gången jaag hoppade på Blondie!


f*n vad bra! <3



Så fett awesome det gick idag ;D Filmen får tala själv <3
* Tyvärr kunde jag inde ladda upp filmer på You Tube (vet ej varför) så ni får stå ut med reklam :(

 

uppdatering: youtube filmen är uppe nu :)


Bästa ponnyn

Jag funderar starkt på att byta åsikt om hoppningen! Det är ju faktiskt väldigt kul, när det går bra! :D

Hinner inte skriva så mycket nu, men lite gran kan ni ju få veta. Jag hoppade Trais idag, o jag tyckte det gick bättre o bättre. Jag börjar vänja mig vid henne o hon vid mig. Hoppade först lite småhinder, o höjde efterhand. Avslutade med två hopp på en meter, som jag inte förän eferåt fick reda på var en meter ;) Men det gick bra! :D
Ebba fotade, så det kommer lite bilder senare, när hon har skickat dom till mig.


Det blir en mobilbild på Malin Baryard sen i sommras, så länge.
Längtar till sommaren, o årets Falsterbo HS, hoppas bara att det inte är när jag är i England!


                                                                                   

print screen






Kommer ni ihåg den där gången då det gick skitbra? här är inlägget!
Iallafall filmade pappa och just nu försöker jag klura ut hur man redigerar filmer i Windows Movie Maker :) Någon som kan hjälpa mig? Iallafall så kommer några print screen-bilder här!




hoppning!



Imorgon blir det hoppning med Johanna i
ridhuset eftersom man själv får bygga hinder, A W E S O M E! :DD Fast Johanna ska rida Larko :) hoppas verkligen det går bra! Blir väl bommar på sockerbitar och bommar på marken eftersom det är första gången på Blondie (för mig då) :D


bilderna # 5




Nu kommer femte delen av bilderna jag beställde :)




min ponny e bäst <3



från islandsridningen (:

Ja..inte min bokstavligt men min medryttarponny <3
När jag kom fyllde jag på vatten ute till henne och när jag kom med vattenkannan följde hon efter mig till hinken där vi häller vattnet, så G U L L I G hon är :D<3 Sedan tog vi in henne i boxen (efter att vi, jag och mamma hade mockat) :)


uteritt :)


såhär glad var jag när jag klarade stockarna! :DD

hejhej! Idag red jag ut och hoppde två stockar
i skogen b.l.a :) Det var superkul och Blondie var jättesnäll! <3 Sedan skulle vi rida i motvind förbi stallet, då började hon bråka så jag satt av efter ett tag och ledde henne nästan fram till vägen där vi skulle vända, satt upp och red hem :D



blåsigt!


Maya <3

Idag var det inte lite blåsigt! När vi skulle gå till ridhuset kom det vissa vindar då man nästan trodde att man skulle ramla omkull ;P I ridhuset var det såklart fullt med folk så det var lite svårt i början. Man hörde hur det blåste i ridhuset och jag trodde att Blondie skulle bli rädd men hon brydde sig inte <3 I slutet vågade jag galoppera eftersom det bara var jag och en som tog upp sin häst bajs som var kvar :) Det gick väldigt bra, jag red i halva ridhuset eftersom det är så stort!


mamma hjälpte till



Idag följde mamma med till stallet så hon hjälpte
mig med allt som skulle göras. Blondie stod redan inne i boxen när jag och mamma kom så jag började fixa hö oh fyllde på vatten :) Sedan hjälpte mamma till att rykta så det gick snabbt :P Efter ridningen ryktyade jag medan mamma mockade :)


i torsdags blev det vila


sen islandsridningen i höstas

Ja i torsdags fick Blondie vila eftersom
jag var (fötlåt för ordspårket) astrött efter en hel dag men skolan i skogen! Så Blondie fick stå. Men jag torr inte det gjorde henne något :) Jag och pappa var sist i stallet och fick då fodra, det var kul :D


tisdag - ridning



hennes ena öga ÄR redigerat eftersom det var rött innan

Jag tror inte att jag hag berättat det, men
Blondie är svår att fatta galopp på. Eller hon har iallafall svårt att förstår galoppskänklen. Men i tisdags fick jag ett tips av Tina så det gick mycket bättre :) Blondie var rätt seg i tisdags, ville inte trava :p Men efter galoppen blev hon pigg ;) Efter ridhuset red vi genom skogen till stallet, awesome :D<3


tisdag - stallet



Följde med Tina till Blondie och vi började med att
blanda betfor till Blondie, sedan tog vi in henne och medan hon åt sin EM-mat och sitt EM-hö fixade vi nytt hö :) När vi gjort det gick vi till Larko och medan Tina mockade fick jag rykta Larko! :D Han ät jättehög och jag nådde knappt upp för att borsta på hans rygg haha xD Vi fixade även hö till honom :) Sedan gick vi tillbaka till Blondie och jag ryktade henne medan Tina mockade - igen :P Jag saldade och tränsade också eftersomm jag skulle rida :) Efter ridturen gjorde jag iordningen henne och sedan mockade jag åt Heddas häst Aligthon (vet inte hur det stavas) medan Tina fixade mat åt Larko! :)


Pay & Jump

Jayy! Anmäld till Pay & Jump på Lomma ridklubb den 1 maj, med Tara, 50 o 80 cm! :D
Fast vet ni?!? Jag har inte tävlat, ens Pay & Jump, sen jag var 8 eller 9! Så det blir lite spännande, men väldigt kul! :D


gammal bild...


                                                                                           


Hoppträning

Hoppträning med Tara i Lödde igår. Det var första gången jag hoppade henne, men hon var jätteduktig o dom småmissarna som blev tar jag på mig skulden för. Även om det kanske inte syntes, så märkte jag att jag o Tara inte förstod varandra hela tiden, hon tyckte något o jag var kanske inte helt beredd... ;)
Men på det hela gick hon jättebra! :) Så nu funderas det på en eventuell Pay and Jump i Lomma i maj. Om det blir av, så är det bara som träning.

Har inga foton sen hoppningen, så det blir en favorit i repris ;)




                                                                         

bilderna # 4



Nu kommer fjärde delen av bilderna jag beställde :)


yeeh :)

Jag fixade det med bilderna så nu kommer resten av bilderna komma upp :) Inte på en och sama gång utan åtta i taget precis som hittills :P


lördag-ridning



Det var längesedan det gick snett med ridningen,
(känns det som) men i lördags gick galoppen inte bra. Jag red ute i paddocken, fattade galopp men tappade stigbyglen och fick svprt att stanna! Men jag ramlade inte av utan fick stopp på henne :D Sedan var hon pigg men det gick bra :)


lördag-stallet



syrran rider :)

Åh vad glad jag är! Blondie var toppen både före
och efter ridningen :D Ni som läst bloggen ett tag vet att hon inte gillar att vara inne ensam men igår gick det väldigt bra :) Visserligen var hon inte ensam men det var bara två hästar till :P Hon fick lite kraftfoder och hö så det var också en andeldning till att hon inte brydde sig tror jag :P Efteråt fick hon stå ute eftersom det inte var dags för resten av maten och höet och hon skulle nog inte vara lugn om hon inte hade mat ;)


typiskt!

Nu har alla bilder som jag skulle visa (fuji-biderna) blandats i den mappen där de finns så det är ingen jkla ordning alls och jag vet inte vilka jag har visat osv. Och helt ärligt så orkar jag inte ta reda på det heller... Inte nu iallafall! Nu ska jag skriva om igår :)

UPPDATERING: jag fixade det!


Dimmigt?!

Jag har ju nästan aldrig någon bra idé på rubrik, så idag blev det en beskrivning på vädret ;)

Men i alla fall, jag red Tara o hon gick ganska fint, hon slappnade av mer o mer efterhand, o på slutet gick hon väldigt bra. Dessutom fick hon jobba ganska mycket idag, så kanske hon inte är så jätte jättepigg imorgon när hon nog ska få ut o åka lite. Hoppträning i Lödde! :)
För att kunna träna mer än jag gör nu, så funderar jag på att gå med i Bjärreds RF som bland annat har träningar på den gården där Tara står. Det hade varit väldigt kul att vara med, så vi får se hur det blir...

 Tog lite nya bilder på Tara idag, men med min nya mobil, o det går inte att lägga in bilderna på datorn, så dom får ni nog senare. Så det blir en äldre bild istället...




                                                                               

tors - ridningen



Ridningen gick också toppen! :) Man fick
hoppa så det var lite svårt att rida i början men efter ett tag hade de som hoppade hoppat klart, red hem och då passade jag på att galoppera! :D

tors - stallet



I torsdags åkte vi till stallet sent eftersom man bara kan rida i ridhuset sent. Allting gick toppen :D



slut

 

Nu är erbjudandet om 50 gratis bilder slut, så ni vet!

Men jag hoppas att ni har framkallat några fina bilder! :D

 


bilderna # 3

Nu kommer tredje delen av bilderna jag beställde :)

RSS 2.0